PSIHOTERAPIE INDIVIDUALĂ

Psihoterapia e recomandată atunci când o persoană are dificultăți în viața personală, în relațiile cu ceilalți, în viața profesională sau atunci când apar îngrijorări specifice sănătății mentale.

Decizia de a merge la psiholog sau la psihoterapeut apare, de cele mai multe ori, din dorința de a te simți mai bine și de a te descurca mai bine în viață. A merge la psihoterapie nu înseamnă să te asculte cineva și să primești sfaturi pentru problemele tale de la un specialist, înseamnă să te implici activ în rezolvarea problemelor și să înveți cum să le gestionezi pe termen lung.

Psihoterapia individuală e un proces de ameliorare sau de tratament al unor probleme de natura emoțională sau mentala și implică întâlniri cu un psiholog sau psihoterapeut. Psihologul te ajută, într-o manieră cooperativă, să definești natura problemei (sau a problemelor) într-un mod care să permită generarea de soluții, remedierea și înlăturarea unor simptome sau comportamente care generează problemele. Astfel, vei învață cum poți să iți îmbunătățești situația.

“Cei mai buni ani din viața ta sunt cei în care realizezi că problemele sunt ale tale. Nu dai vina pe mama ta, pe ecologie sau pe președinte. Realizezi că ai control asupra destinului tău” (Albert Ellis)

În cele mai multe cazuri, apelăm la psiholog și solicitam psihoterapie în momentul în care simțim că eforturile noastre pentru rezolvarea problemelor sau pentru gestionarea anumitor simptome nu sunt eficiente. Psihoterapia poate să te ajute în următoarele situații:

În cadrul ședințelor de psihoterapie iți poți exprima emoțiile și îngrijorările în fața unei persoane în care poți avea încredere, te înțelege, iți oferă sprijin, te asigură de confidențialitate, nu te judecă și te va asista în procesul de schimbare și de rezolvare a problemelor tale. Împreună veți stabili obiective pe termen lung și pe termen scurt, obiective ce vor fi atinse prin intermediul planului personal de psihoterapie și prin strategii și tehnici terapeutice.

Strategiile și tehnicile care generează îmbunătățiri, remediere sau vindecare pot implica:

  • Identificarea gândurilor care interferează cu rezolvarea problemelor;

  • Generarea și identificarea unor gânduri mai eficiente și mai sănătoase;

  • Crearea unor relații mai bune prin intermediul unei comunicări eficiente;

  • Identificarea și exprimarea emoțiilor într-un mod acurat și eficient;

  • Crearea și realizarea unor comportamente mai eficiente.

+40748572834

Sună-mă sau trimite-mi un mesaj

Psiholog Cluj Ana Moldovan

Mă găsești și pe Facebook

psihologanamoldovan@gmail.com

Aștept e-mailul tău!