PSIHOTERAPIE ONLINE

Psihoterapia online e utilă și eficientă pentru probleme emoționale și de relaționare, pentru probleme de natură psihică ușoare, pentru prevenție, educație și promovare a sănătății, pentru evaluarea clinică și psihodiagnostic.

Terapia online (sau terapia prin internet) e o noua modalitate prin care psihologul oferă sprijin și ajutor persoanelor prin intermediul video-conferinței (Skype). Aceasta nu este neapărat un substitut al psihoterapiei clasice, însă este o alternativă eficientă și utilă în situațiile în care nu e posibilă vizita la cabinetul psihologic. Este eficientă, asigură confidențialitatea, iar pentru unele persoane e singura modalitate de a primi ajutor din partea unui psiholog sau psihoterapeut. Ședințele de terapie sunt la fel ca cele clasice (față-în-față), ne vedem reciproc cu ajutorul camerei web și ne auzim prin intermediul căștilor/boxelor și microfoanelor.

Psihologul va realiza aceste ședințe în timpul programului sau la cabinet (în cadrul cabinetului), asigurând astfel confidențialitatea și siguranța procesului terapeutic. Pentru a avea rezultate cât mai bune, se recomandă ca persoana care solicită psihoterapia online să dețină o conexiune la internet și să își organizeze programul și spațiul din care va participa la ședințe (mediul să fie unul în care se simte în siguranță și poate vorbi deschis despre problemele personale, telefonul va fi închis, să nu existe posibilitatea de a fi întrerupt de alte persoane sau evenimente).

Poți beneficia de consiliere psihologică sau psihoterapie online daca ești într-una din următoarele situații:

  • Nu ai acces la consiliere psihologică sau psihoterapie în localitatea în care locuiești;

  • E dificil să găsești un psihoterapeut în localitatea în care locuiești;

  • Timpul sau serviciul nu iți permit să ajungi la cabinetul psihologic (spre exemplu, călătorești mult, ai fost relocat la locul de muncă);

  • Ești plecat din țară;

  • Ai dificultăți fizice care nu iți permit să pleci de acasă;

  • Te simți inconfortabil să soliciți ajutorul într-o întâlnire față-în-față cu un psihoterapeut;

  • Ai început ședințele de psihoterapie în varianta clasică (în cabinetul psihologic) dar nu le mai poți continua din diverse motive, etc.

Psihoterapia online e utilă și eficientă  pentru probleme emoționale și de relaționare, pentru probleme de natură psihică ușoare (anxietate, fobie socială, panică, depresie), pentru prevenție, educație și promovare a sănătății, pentru evaluarea clinică și psihodiagnostic. Studiile arată că psihoterapia prin internet are rezultate bune dacă sunt aplicate tehnici de intervenție adecvate și daca se stabilește alianța sau relația terapeutică (dintre pacient și psihoterapeut). De asemenea poate fi recomandată în combinație cu tratamentul clasic în cazul problemelor și tulburărilor clinice.

Dacă dorești și consideri că psihoterapia online e cea mai bună alegere pentru tine, folosește formularul de contact sau sună pentru a face o programare.

+40748572834

Sună-mă sau trimite-mi un mesaj

Psiholog Cluj Ana Moldovan

Mă găsești și pe Facebook

psihologanamoldovan@gmail.com

Aștept e-mailul tău!