PROGRAM PSIHOLOGIC DE SLĂBIRE ȘI DIETĂ

Învață cum să câștigi lupta cu kilogramele și să menții un stil de viață sănătos.

Ești mereu la dietă? Iți dorești să slăbești? Ai încercat să ții dietă de mai multe ori dar nu ai reușit să slăbești? Sau, dimpotrivă, ai slăbit dar te-ai îngrășat iar? Crezi că dieta nu e pentru tine și că nu vei reuși niciodată să arați așa cum iți dorești? Consideri că a ține dietă e prea dificil și nu reușești pentru că nu ai „voință” sau autocontrol?

Majoritatea dietelor se focalizează doar pe ce și cât mănânci și pe cate exerciții faci, DAR nu te învață cum să schimbi obiceiurile și atitudinile dăunătoare față de corpul tău, față de dietă și  față de exerciții. Majoritatea programelor de slăbit te învață să iți schimbi obiceiurile tale de viață care te împiedică să slăbești, DAR nu se adresează și cauzelor acestor obiceiuri (emoțiile și gândurile tale). NU te învață cum să iți schimbi stilul de viață pe termen lung.

Acest program psihologic pentru slăbire te învață cum să înlocuiești obiceiurile mai puțin bune cu noi comportamente pozitive și sănătoase și cum să gestionezi eficient  emoțiile și stresul care iți dăunează stării tale de bine.  Programul te învață, pas cu pas, cum să folosești strategii psihologice utile în dietă, în programul de slăbit și în menținerea unui stil de viață sănătos pe termen lung.

Dieta și slăbitul sunt procese dificile care necesită mult efort, timp și energie. De cele mai multe ori, atunci ne hotărâm să urmăm o dietă (indiferent de motive – medicale sau estetice), ne confruntăm cu posibile bariere sau efecte cărora nu știm să le facem față:

 • Ne simțim obosiți, fără energie;

 • Devenim obsedați de mâncare, de ce avem voie și ce nu avem voie să mâncam, de număratul caloriilor;

 • Ne simțim depravați și defavorizați, discriminate (nu putem mânca la fel ca celelalte persoane);

 • Nu suntem satisfăcuți de propriul corp;

 • Ne învinovățim și ne criticăm dacă ne abatem de la planul dietei;

 • Scade stima de sine;

 • Efectul yo-yo (ciclul slăbit-îngrășat).

Consilierea psihologică specifică te poate ajuta să slăbești prin:

 • Oferirea de ajutor în controlul dietei;

 • Oferirea de ajutor pentru a crește motivația pentru exercițiile fizice;

 • Te învață cum să gestionezi situația atunci când te abați de la dietă;

 • Te învață cum să iți menții greutatea pe termen lung;

 • Te ajută să gestionezi emoțiile puternice și stresul (cauza majoră a eșecurilor atunci când ții dieta);

 • Te învață cum să faci față poftelor, senzației de foame și tentațiilor de a mânca;

 • Îmbunătățește stima de sine și imaginea propriului corp;
 •  
 • Te ajută să iți stabilești obiective pentru slăbire și pentru menținerea greutății.

După terminarea programului psihologic pentru slăbit vei ști cum să ții dieta. Te vei bucura de toate beneficiile datorate slăbitului: mai multă energie, mai multă încredere, îmbunătățirea stării de sănătate, stima de sine ridicată, hainele vor avea o mărime mai mică. Însă programul nu se încheie aici. Vei învăța care e cel mai bun moment (cea mai optimă greutate) când ar fi bine să te oprești și să iți menții greutatea obținută pentru tot restul vieții. Menținerea greutății este foarte importantă în procesul de control al greutății. După ce slăbim și ajungem la greutatea pe care ne-am dorit-o, ne confruntăm cu o serie de factori care pot facilita reacumularea kilogramelor (ne plictisim de meniul alimentar restricționat, scade motivația, scade rata metabolismului, ne simțim atât de bine încât nu mai suntem atenți la planul alimentar etc.).

În această fază finală a programului nu vom discuta recomandările clasice ale dietelor despre cum să revenim la o „viață normală” sau la un „regim alimentar normal”, ci vom discuta și vom învăța strategii de menținere pe termen lung (legate de obiceiurile alimentare, auto-monitorizare și motivare, activitatea fizică).

Acest program se poate realiza și în varianta online.

+40748572834

Sună-mă sau trimite-mi un mesaj

Psiholog Cluj Ana Moldovan

Mă găsești și pe Facebook

psihologanamoldovan@gmail.com

Aștept e-mailul tău!